skip to Main Content
5 Redenen Om Ook In Het Onderwijs Voor Microsoft Surface Te Kiezen

5 redenen om ook in het onderwijs voor Microsoft Surface te kiezen

Het is de periode van “Back to school”, want de vakanties zitten erop. Dit is ook het moment om na te gaan denken over professionele digitale leermiddelen. Op veel scholengemeenschappen zal namelijk het hybride onderwijs, dus lesgeven zowel vanaf huis als op school, blijvend zijn. Dit is waarom een Microsoft Surface dan uitkomst biedt aan zowel studenten als docenten.

Reden 1: Het ideale 2-in-1 apparaat

Wordt het een iPad of een laptop, of allebei? Dit soort gesprekken hoeven ouders niet te voeren met hun kinderen. Microsoft Surface betekent dat je zowel een ultralichte laptop als tablet ineen hebt. Overigens zijn ze ook lekker licht en handzaam, dus makkelijk mee te nemen in een rugtas.

Reden 2: Surface brengt de hersenen in beweging

Weet je hoe lesstof het beste blijft hangen? Ongewijfeld herken je dat aantekeningen maken, plaatjes tekenen, iets omcirkelen of arceren en uitstreksels maken daarbij helpen. Dat betekent dat er nog steeds een grote rol is voor ‘de pen’ in het onderwijs. De Surface Pen helpt zowel leerlingen als docenten; de leerstof beter onthouden en kennis sneller overdragen.

Reden 3: Gemaakt voor het lesgeven op afstand

Voor het hybride leren heb je goed geluid, een microfoon en camera nodig, zodat iedereen kan meepraten alsof je in de klas bent. Precies die zaken zijn standaard in een Microsoft Surface aanwezig om studenten en docenten beter met elkaar te laten communiceren.

Reden 4: Energiezuinig, langer kunnen doorleren

Niet in elk klaslokaal, of misschien wel de trein, is er een stopcontact aanwezig. Toch willen studenten op elke plek door kunnen werken of leren. Een opgeladen Microsoft Surface kan een hele schooldag zonder stroom. Generaties die duurzaamheid een steeds belangrijker argument vinden voor hun bestelkeuze verwijzen we graag naar deze website. Tijdens het hele productieproces wordt door Microsoft wordt steeds meer rekening gehouden met de impact op het milieu.

Reden 5: Onderwijs in een digitaal veilige omgeving

Studenten moeten vooral ook veilig kunnen leren, maar hoe meer er vanaf huis gewerkt wordt hoe complexer het voor de IT manager van een scholengemeenschap wordt om de leeromgeving veilig te houden. Een Microsoft Surface heeft een ingebouwde proactieve beveiliging. Dat betekent dat met enkele simpele handelingen de veiligheid van cloud tot firmwareniveau geregeld kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld met Windows Autopilot en Zero Touch Deployment het management van alle verschillende apparaten snel op afstand voor elkaar krijgen. Alleen Microsoft Surfaces die van een bekend adres inloggen op het netwerk van de scholengemeenschap zullen toegelaten worden.

Meer weten?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op om samen een Microsoft Surface te kiezen die bij jou past.

BCMD – Omdat Hybride Onderwijs blijvend is