skip to Main Content
5 Redenen Voor Een Professionele Back-up

5 redenen voor een professionele back-up

Stel dat je jouw autosleutel kwijt bent, dan heb je ongetwijfeld een reservesleutel. Maar geldt dat ook voor al je bestanden, instellingen en applicaties die op je computer staan of ergens in de cloud? Als het goed is wel. Wanneer er iets misgaat heb je een reservekopie. Zo niet, lees dan deze 5 redenen waarom een professionele back-up belangrijk is:

Reden 1: je bent voorbereid op het toenemende aantal cyberdreigingen

Wie de beschikking over een back-up heeft raakt niet alles kwijt als er onverhoopt toch een cyberaanval plaatsvindt. Daardoor heb je ook minder reden om losgeld te betalen na een ransomware (gijzelsoftware) aanval. Wil je weten hoe het er op het gebied van cyberdreiging ervoor staat in Nederland? Kijk dan eens naar de publicaties van de AIVD. Dat er op het gebied van cybersecurity nog veel te doen valt kun je overigens ook terug lezen in deze blog.

Reden 2: het kunnen voldoen aan wet- en regelgeving

Als alle informatie van je kwaliteitscertificeringen, zoals bijvoorbeeld  ISO en NEN, kwijt zouden zijn dan heb je een fors probleem bij een volgende audit. Op het gebied van regelgeving ben je ook verplicht om je belastingaangiftes voor meerdere jaren te bewaren. Met een professionele back-up kun je altijd op je administratie terugvallen als er iets kwijtraakt. Sla administratieve of andere belangrijke stukken daarom nooit op je desktop op, maar bij voorkeur in een veilige cloudomgeving.

Reden 3: minder schade na een rampscenario

Ook op jouw kantoor kan brand uitbreken evenals op de thuiswerkplek van je medewerkers. Hetzelfde geldt voor natuurrampen, waarbij de kans op wateroverlast in sommige regio’s herkenbaar is. (Water en computers gaan overigens niet goed samen) Zonder back-up heb je, in de meeste gevallen, geen tijd om je waardevolle bestanden of applicaties mee naar buiten te nemen.

Reden 4: back-up is een uitweg voor virussen

Een computervirus kan zich razendsnel binnen bedrijfsnetwerken verspreiden en een groot aantal emails en bestanden van meerdere collega’s infecteren. De back-up kun je dan zien als iets wat in quarantaine zit en niet besmet kan worden. Wel moet je er dan voor zorgen dat de back-up fysiek ergens anders geplaatst is dan je originele bestanden en applicaties. Met een professionele back up ben je razendsnel weer terug naar het punt van voor de infectie. Een geruststellende gedachte.

Reden 5: back-uppen hoef je niet zelf te doen

Tot slot hoef je het niet moeilijker te maken dan dat het is. BCMD biedt met Back-up Solutions een dagelijkse back-up van je gegevens die via goed ingeregelde processen zowel automatisch als gecontroleerd verlopen. Vanuit Nederlandse datacenters is de online verbinding optimaal beveiligd.

Wil je meer weten over onze Back-up Solutions?

Klik dan hier om alle voordelen te lezen of neem contact met ons op.