skip to Main Content
Welke Microsoft Applicaties Heb Je Binnenkort In Handen?

Welke nieuwe Microsoft applicaties heb je binnenkort in handen?

Microsoft Teams, een aantal jaar geleden had bijna niemand ervan gehoord. Totdat we vanwege een pandemie hybride gingen werken en online samenwerken het nieuwe normaal werd. De ontwikkelingen gaan snel. De manier waarop je nu werkt zal de komende tijd alleen nog maar veranderen. Waarmee werk je binnenkort? Het is niet ondenkbaar dat je de volgende drie Microsoft applicaties binnenkort gaat gebruiken:

1: Microsoft Designer, maakt iedere gebruiker creatief

Het is een nieuwe app als onderdeel van Microsoft 365. Met behulp van kunstmatige intelligentie (AI) word je geholpen om goed uitziende creaties te maken. Bijvoorbeeld voor uitnodigingen, social media uitingen of misschien wel grafische elementen in je offerte. Het is een feite net zo handig als de suggesties die je nu al aangereikt krijgt voor een aantrekkelijke template in PowerPoint. Wat ons betreft een mooie ontwikkeling dat saaie content er beter uit gaat zien. Meer zien van Microsoft Designer? Klik dan hier. Microsoft Designer zien we als alternatief voor de veelgebruikte applicatie Canva, (Een applicatie die overigens niet van Microsoft is)

2: Microsoft Places, zodat je weet waar collega’s zich in een hybride werkomgeving bevinden

Weten wanneer en waar je collega’s werken is uitdagender geworden, sinds het kantoor niet meer de enige werkplek is. Binnenkort niet meer want dan werk je met Microsoft Places. Een aanwezigheidsassistent detecteert waar jij en je collega’s zich fysiek bevinden. Met Microsoft Places coördineer je waar het werk gedaan wordt. Deze intelligente technologie zal daarom zorgen voor een nieuwe werkervaring. Meer weten? Kijk dan eens naar deze video.

3: Microsoft Viva, centralisatie van kennis, resources en inzichten

Nog een applicatie waar je binnenkort mogelijk mee werkt is Microsoft Viva. Omdat we tegenwoordig op allerlei verschillende plekken werken raakt kennis versnipperd. Daarom is de behoefte ontstaan om kennis, belangrijke communicatie en inzichten op één plek bij elkaar te brengen. Microsoft Viva is daar het antwoord op. Microsoft noemt het zelf het ‘Employee Experience Platform’, wat je terug kunt zien in deze video. Om niet het gevoel te hebben dat je ‘weer een applicatie erbij hebt’ integreert het volledig met Teams en Outlook. Zullen we het een handig sub-onderdeel noemen om kennis bij elkaar te brengen?

Waren dat alle noviteiten van Microsoft?

Het antwoord is nee. Microsoft Teams Premium, Microsoft Loop en Context IQ zijn ook applicaties waar je waarschijnlijk mee gaat werken in de nabije toekomst. Maar dan moet je de tijd nemen om je in alles te verdiepen terwijl je het al druk genoeg hebt met ondernemen. Wellicht dat er ook overlap is met huidige applicaties, zodat we het totaal slimmer, efficiënter en zelfs goedkoper kunnen inrichten.

Is het een idee om eens tijdens een kop koffie te onderzoeken welke nieuwe Microsoft applicaties van waarde voor je zijn? Dan leggen we ze vervolgens aan je uit.

Hybride werken kunnen we leuker maken, ook gemakkelijker…