Antivirusprogramma’s bieden onvoldoende bescherming. En nu?

Elke dag wordt wereldwijde ransomware en cryptoware beter, geavanceerder en gevaarlijker. Ransomware legt het hele computersysteem lam en kan alleen weer opgestart worden na het betalen van een som geld. Cryptoware is een vorm van malware waarbij alle computerbestanden, inclusief back-ups verloren kunnen gaan. Cryptoware sluipt binnen via het Windows-systeem en versleutelt computerbestanden. Het virus wordt verspreid via bijlagen in e-mails en links.

De uitdaging?

Antivirusprogramma’s houden deze toenemende digitale aanvallen niet meer bij, waardoor ondernemers genoodzaakt zijn om op een andere manier in te grijpen.

Gelukkig bestaat er een bewezen oplossing om te voorkomen dat financiële gegevens, klantendata, persoonlijke wachtwoorden of andere waardevolle gegevens in handen vallen van verkeerde personen die plotseling je digitale voordeur zijn binnengedrongen. Dit is hoe wij er over denken:

“Houd de deur dicht voor wie je niet kent!”

Dit komt wellicht wat eenvoudig over voor een dergelijk serieus onderwerp als digitale veiligheid. Toch is dit een belangrijke basisgedachte om je proactief te wapenen tegen ransomware en cryptoware aanvallen. De vraag waarom je een onbekende zou toelaten kan je namelijk ook omdraaien: “Waarom laat ik niet alleen maar toe wie ik ken?” Dat is de eenvoudige uitleg die we kunnen geven over de manier waarop onze oplossing Adaptive Defense 360 werkt. Die opent namelijk alleen maar digitale deuren voor bekenden en houdt de deur dicht als je niet herkend wordt.

1,2,3, veilig met Adaptive Defense 360

Digitaal veilig maken we jouw organisatie met drie eenvoudige stappen. De eerste stap is dat deze oplossing een constante monitoring doet van alle gebeurtenissen op de endpoints waar digitale data staat opgeslagen. Denk aan databases, documentmanagement systemen, maar ook aan smartphones of andere apparaten die gebruikt worden. De tweede stap is dat Adaptive Defense 360 een intelligente analyse maakt en de digitale data op alle endpoints classificeert. De derde en laatste stap is dat geclassificeerde programma’s gewoon hun werk kunnen doen, maar dat onbekende programma’s tijdelijk geblokkeerd worden. “Zolang wij u niet kennen, wegwezen!”, zou je symbolisch kunnen zeggen. Het voorkomt dus ook proactief dat medewerkers, vaak door onbewust gedrag, schadelijke apps of programma’s downloaden die helaas in steeds grotere getale aanwezig zijn.

De noodzaak

Recent onderzoek wijst uit dat 18% van nieuwe malware niet gedetecteerd wordt binnen 24 uur en dat zelfs na drie maanden 2% nog niet gedetecteerd is door de antivirusprogramma’s. Wij durven helaas de uitdaging aan te gaan dat deze cijfers sterk zullen stijgen als er nu niets aan gedaan wordt.

Maar er is nog een reden om je te laten informeren. Naast dat we Adaptive Defense 360 leveren bieden we van dezelfde leverancier, namelijk Panda Data Control, ook software die monitort wie welke AVG gevoelige data raadpleegt en gebruikt. Dat helpt niet alleen bij de noodzaak om digitaal veiliger te zijn, maar ook bij de noodzaak om te blijven voldoen aan de AVG wetgeving.

Behoefte aan een betere digitale bescherming?

Het is nu de tijd om zeker te weten dat digitale informatie van jezelf en van klanten niet in de verkeerde handen valt. Via het contactformulier kunt u meer informatie aanvragen of download hier onze whitepaper om eerst eens kennis met ons te maken.

Natuurlijk stellen we persoonlijk contact ook op prijs via telefoonnummer 085 – 489 1600.