skip to Main Content
BCMD: Buitengewone Collega’s Moeten Doorwerken! – De Thuiswerk-check

BCMD: Buitengewone Collega’s Moeten Doorwerken! – De thuiswerk-check

In de vorige blog gaven je een aantal ideeën om er voor te zorgen dat jouw collega’s gezonder en fitter zijn op de thuiswerkplek. Maar je werkt zelf waarschijnlijk ook thuis. Dat betekent dat je mogelijk helemaal geen tijd hebt om zelf te controleren of er fysiek en digitaal veilig gewerkt wordt door jouw collega’s. Daarom…

De thuiswerk-check!

Er zijn minimaal 7 redenen om hier gebruik van te maken en natuurlijk houden we rekening met de anderhalve meter richtlijnen. Dit is wat BCMD bij jouw collega’s thuis komt checken:

  1. Wordt er met veilige apparatuur gewerkt, voorzien van de laatste software updates?
  2. Hoe wordt de data opgeslagen? Het liefst zo veel mogelijk op het bedrijfsnetwerk.
  3. Klopt de communicatie nog? Dus hoe zit het met de onderlinge bereikbaarheid.
  4. Worden er geen gevaarlijke applicaties of apps gebruikt nu collega’s ‘anders’ zijn gaan werken?
  5. Zijn er mogelijk verdachte WhatsApp berichten verzonden waarin cybercriminelen het onderwerp ‘corona’ gebruiken?
  6. Hoe zit het met de ergonomie? De stoel, het beeldscherm, het toetsenbord e.d.
  7. En…waarschijnlijk horen we als ‘neutrale partij’ meer van wat er betreffende het welzijn verbeterd kan worden. Dat levert mogelijk nieuwe inzichten op die we graag met je delen om verbeteringen aan te brengen.

Juist nu willen er wel eens een merkwaardige situaties ontstaan in het samenwerken. Zo had ik laatst een klant die de smartphone van het centrale nummer liet rouleren onder verschillende medewerkers die ‘telefoondienst’ hadden. Dat doorschakelen kan natuurlijk gewoon op afgesproken tijden naar de individuele smartphones op de thuiswerkplek.

Uit het oog, niet uit het hart

Eigenlijk is dit reden nummer 8 voor de thuiswerk-check. Wij zijn ervan overtuigd dat medewerkers deze persoonlijke aandacht enorm zullen waarderen en dat het onderlinge teamgevoel erdoor versterkt wordt. Vind jij als werkgever ook dat collega’s nu buitengewoon moeten doorwerken? Dan moet het binnen de muren van op de thuiswerkplekken van collega’s wel allemaal kloppen!

Doe de thuiswerk-check!

Neem hier contact met ons op om de mogelijkheden van de thuiswerk-check te bespreken en veel voordeuren te openen.