skip to Main Content
BCMD-Dit-is-hét-beste-wat-je-oude

Dit is hét beste wat je oude computer kan overkomen

Stel je eens voor dat je oude computer weer binnen 30 seconden opstart. Geweldig toch? Een SSD maakt dat mogelijk. Dit opslagmedium is véél en véél sneller, zuiniger, stiller en betrouwbaarder dan een gewone harde schijf. En het grootste voordeel? Met SSD pimp je je oude PC of laptop al vanaf 100 euro. Stukken goedkoper dan de aanschaf van een nieuw exemplaar.

Maak kennis met de SSD schijf

Vaak klampen we ons vast aan onze oude laptop of PC, maar klagen tegelijkertijd volop over de traagheid van het oude beestje. Een van de grootste vertragers van de computer is de harde schijf. Gelukkig is er nu iets nieuws: de SSD. De Solid State Drive (SSD) is geen externe harde schijf, maar een opslagmedium voor je laptop of computer waarop digitale gegevens bewaard worden. In tegenstelling tot ‘ouderwetse’ harde schrijven gebruikt een SSD geen bewegende onderdelen. Daardoor worden gegevens pijlsnel gevonden en weggeschreven.

Sneller, zuiniger, stiller en betrouwbaarder

SSD’s zijn veel sneller, zuiniger, stiller en betrouwbaarder. Maar wat merk je daar nu in de praktijk van? Ten eerste starten al je programma’s razendsnel op. Ook het opslaan of verplaatsen van grote bestanden is in een paar seconden gepiept. Daardoor start je systeem ook binnen zo’n 10 a 30 seconden op. Daarnaast is een SSD schokbestendig en maakt dit opslagmedium weinig tot geen fouten, al blijft een externe back-up van je gegevens ook zinvol. Al je gegevens blijven zo jarenlang veilig opgeborgen. Kortom; je werkt sneller én veiliger dan ooit!

Wil je meer weten over het werken met SSD? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar.