skip to Main Content
Hybride Werkende Avatars Veroveren De Zakelijke Wereld!

Hybride werkende avatars veroveren de zakelijke wereld!

Schrik niet, maar het nieuwe Mesh voor Microsoft Teams, gaat de manier waarop we in hybride omgevingen met elkaar samenwerken blijvend veranderen. Jij en je collega’s kunnen vanaf volgend jaar van jezelf een avatar maken en Mesh is zo intelligent dat gezichtsuitdrukkingen op basis van jouw stem worden nagebootst. Dit zijn alvast drie voordelen:

1: Echte betrokkenheid

Iedereen die online vergaderd herkent wel de situatie dat deelnemers hun geluid of camera uit hebben staan. Dus weet je nooit helemaal zeker of de desbetreffende persoon echt betrokken is of in de tussentijd iets anders aan het doen is. Met een avatar is dat anders, leuker en hoef je bovendien jouw privéomgeving niet letterlijk in beeld te brengen. Een avatar doet altijd mee aan de online vergadering of bespreking, want als je zelf niet op camera wilt verschijnen is jouw avatar je assistent.

2: Virtuele vergaderzalen

Mesh voor Teams wordt ook aangeboden met virtuele vergaderzalen. Daardoor lijkt het alsof de deelnemers in een digitale kopie van de echte vergaderzaal staan. Dat betekent dat er steeds minder reden is om nog naar kantoor te komen. Voordelen 2a en 2b zijn dus dat reistijden en brandstofkosten allebei bespaard worden.

3: Overal te gebruiken en volledige integratie

Mesh kan gebruikt worden op je smartphone, een laptop, tablet en ook kun je desgewenst diverse VR-headsets eraan toevoegen voor een nog betere beleving. Met dit nieuwe virtualreality platform van Microsoft gaat op afstand samenwerken blijvend veranderen. Natuurlijk is er een naadloze integratie met Microsoft Office 365 waardoor je 2D-inhoud van Word en PowerPoint kunt presenteren, maar ook 3D-inhoud vanuit OneDrive of SharePoint tijdens de vergadering kunt inbrengen.

Een interessante toepassing voor Mesh

Veel bedrijven zoeken naar andere manieren om nieuwe medewerkers in te werken binnen een hybride werkomgeving. Onboardingsprogramma’s kunnen op een moderne en meer inspirerende manier via Mesh plaatsvinden. Door met avatars te werken wordt de cultuur van de organisatie eerder begrepen en wordt ‘drempelvrees’, door mogelijk hiërarchische verschillen, teruggedrongen.

Samenvattend

Online vergaderingen die tot op heden onpersoonlijk aanvoelden worden door een avatar juist persoonlijk gemaakt.Het versterkt de interactie en het samenwerken tussen mensen. Bovendien brengt het de echte en digitale wereld op een intelligente en sociale manier bij elkaar.

Nu al kennismaken met Mesh?

Klik dan hier voor een aansprekende video waarin Mesh door Microsoft wordt uitgelegd. Tevens wordt daarin Microsoft Loop besproken waarmee je heel eenvoudig tussen verschillende applicaties content kunt creëren en delen in hybride omgevingen.