skip to Main Content
En…zijn Alle ICT Budgetten Volgens Plan Uitgevoerd In 2021?

En…zijn alle ICT budgetten volgens plan uitgevoerd in 2021?

Hybride werken, het faciliteren van thuiswerkplekken, je wapenen tegen een toenemend aantal cyberaanvallen, het altijd en overal kunnen werken met alle applicaties en niet alleen maar Microsoft Office 365. Had je dat allemaal voorzien toen je eind vorig jaar je ICT budget opstelde? Waarschijnlijk was het moeilijk plannen dit jaar. Herkenbaar? Dan is het nu een goed moment om er nog eens extra over na te denken…

Is er nog budget beschikbaar?

Wellicht dat er een aantal ICT investeringen voor op kantoor niet uitgevoerd zijn, omdat er geen tijd voor was of werken op kantoor een mindere prioriteit heeft gekregen. Dat zal natuurlijk per bedrijf verschillend zijn. Mogelijk is er nog ICT budget beschikbaar om aan te wenden voor andere zaken die op dit moment belangrijker zijn. Digitale veiligheid zal bijvoorbeeld bij veel bedrijven om een veel hogere prioriteit vragen dan voorgaande jaren, maar het kan ook gaan om nog snellere en veiligere verbindingen voor al jouw collega’s. Check het ICT budget nog even is de tip om 2021 goed mee af te sluiten.

Drie tips voor 2022

Natuurlijk is het goed om plannen te maken en van tevoren duidelijk te hebben welke ICT budgetten je nodig hebt om jouw bedrijf vooruit te helpen. Alles en iedereen is immers van ICT afhankelijk geworden. Toch geven we als eerste de tip om niet teveel vooraf in beton te gieten. Stel op wat haalbaar is en maak het concreet is tip 1b.  Je weet immers nooit hoe het jaar precies gaat verlopen en daarbij komt ook dat technologische ontwikkelingen sneller dan snel gaan.

Een tweede tip die we geven is om wat ruimte, c.q. lucht, in het ICT budget van 2022 te houden. Hou rekening met onverwachte uitgaven. Dat heeft niet alleen te maken met de onzekere tijd, die we allemaal doormaken vanwege corona, maar ook met allerlei positieve ontwikkelingen die zullen gaan plaatsvinden rondom het hybride werken. In de vorige blog  schreven we bijvoorbeeld over de enorme ontwikkeling die Microsoft Teams doormaakt. Door de juiste ICT investeringen te kunnen doen ga je besparen, bijvoorbeeld op reistijd, brandstof, onnodige (online) vergaderingen. Waar samenwerkingen verbeteren worden ook minder fouten gemaakt.

Richt je tot slot niet alleen op interne processen, maar sta ook eens wat vaker stil op welke wijze je jouw klanten een nog betere klantbeleving kunt geven. Wellicht bouw je wel een hele klantvriendelijke app,  zorg je voor een prachtig dashboard waarin de klant de status van een order kan inzien of investeer je om 24/7 voor jouw klanten beschikbaar te zijn.

Het kan allemaal, veel creativiteit toegewenst, we helpen er graag bij.