skip to Main Content
Indrukwekkend! De Microsoft Teams Zomer-updates

Indrukwekkend! De Microsoft Teams zomer-updates

Online samenwerken is bijna het nieuwe normaal geworden en we kunnen inmiddels niet meer zonder video vergaderen. Maar volgens Microsoft zaten er nog wel wat haken en ogen aan het gebruik van Microsoft Teams. De gebruikerservaring moest nog beter kunnen, zodat het ook thuis gewoon lijkt alsof je bij je collega’s bent. En dat is Microsoft gelukt in slechts enkele maanden tijd!

De aanleiding voor zomer-updates

De afgelopen maanden heeft Microsoft bestudeerd hoe klanten Microsoft Teams gebruiken en samengewerkt met experts op het gebied van virtual reality en AI (kunstmatige intelligentie). Daaruit kwam onder andere naar voren dat mensen zich online nog meer verbonden willen voelen en minder moe uit een online vergadering zouden willen komen. Daarom kun je binnenkort onder andere de volgende indrukwekkende updates verwachten:

Together modus

Om vermoeidheid tegen te gaan zorgt deze nieuwe modus ervoor dat deelnemers van de online vergadering op een gedeelde achtergrond worden geplaatst. Virtueel lijkt het alsof je in dezelfde ruimte zit. Het grote voordeel is dat non-verbale signalen veel beter zichtbaar worden en de menselijke interactie hierdoor verbetert.

Chat Bubbles

Momenteel moeten Microsoft Teams gebruikers handmatig het chatvenster openen, maar binnenkort zal chat automatische op het scherm van iedere deelnemer verschijnen, zodat het een centraal onderdeel wordt van de vergadering, maar net zo goed van een training of andere vorm van kennisuitwisseling.

Live reactions

Als je zelf weleens een presentatie hebt gegeven via Microsoft Teams, dan zul je dit probleem herkennen. Want wat vinden de toehoorders er eigenlijk van? Om dat gelijk te weten kunnen deelnemers binnenkort emoji’s gebruiken die aangeven welke waardering zij geven.

Dynamic view

Deze reeks verbeteringen geeft onder andere de mogelijkheid om gedeelde inhoud en specifieke deelnemers naast elkaar weer te geven. Daarnaast is er een grote gallerijweergave waarmee je maximaal 49 mensen tegelijkertijd in een vergadering kunt zien en virtueel kunt brainstormen. Organisatoren van vergaderingen kunnen deelnemers splitsen in kleinere groepen. Net zoals in normale vergaderingen kun je daardoor online workshops of break-outs organiseren. Deze tool is ook erg handig in het onderwijs of andere plekken waar kennis overgebracht wordt.

Speaker attribution

Deze functie maakt het mogelijk om te volgen wat er gezegd is en wie wat gezegd heeft. Na een vergadering wordt het transcriptbestand automatisch opgeslagen als onderdeel van de vergadering op een tabblad. Opmerkingen die worden gemaakt door deelnemers die deelnemen vanaf een apparaat in een vergaderruimte, worden toegeschreven aan de kamer in plaats van aan de personen in de kamer.

Komt er nog meer indrukwekkendst in Teams?

Het antwoord is “ja!” Zo kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat je er tijdens de online vergadering nog beter uitziet, omdat er, net zoals bijvoorbeeld bij Instagram, gebruikgemaakt kan worden door filters die je beter weergeven. Dan hoef je niet alleen van de zon een mooi kleurtje te krijgen.

Fijne vakantie! Geniet van de zon.

NB: Alles weten? Dan vind je hier de tekst terug die zelfs Satya Nadella, CEO Microsoft, heeft gedeeld.