skip to Main Content
(Inter)netwerken, Werkt Dat Eigenlijk?

(Inter)netwerken, werkt dat eigenlijk?

Zelf lees ik graag wat andere ondernemers meemaken. Daarom dacht ik dat het interessant zou kunnen zijn om mijn ervaringen over ‘netwerken’ te delen. Helaas kunnen we in deze coronaperiode niet fysiek bij elkaar komen, maar zijn we gelukkig online steeds vaker met elkaar verbonden. Netwerken is voorlopig internetwerken geworden is mijn stelling.

De waarde van connecties

Vergeet niet dat er tegenwoordig allerlei LinkedIn netwerkgroepen zijn of regionale initiatieven die ondernemers met elkaar verbinden. Je hoeft daarvoor niet perse vroeg op te staan of voor in je auto te springen. Je kunt immers digitaal bij elkaar komen. Zo werd mij laatst in een netwerkgroep van ondernemers de vraag gesteld wat ik voor andere mensen juist nu zou kunnen betekenen. “Over verbinden gesproken…”, schoot direct in mijn gedachte. Dat is waar ik andere ondernemers graag bij help. Juist nu zie je dat het hebben van een goede verbinding veel minder vanzelfsprekend is en dan kun je voor verrassingen komen te staan.

Houwtje touwtje verbindingen

De netwerkvaardigheden kun je wel hebben, maar het online netwerken werkt niet als het netwerk steeds uitvalt. Ik constateer dan ook dat er veel ondernemende mensen zijn die ‘houwtje touwtje verbindingen’ hebben op hun thuisadres. Normaal ging het wellicht allemaal prima, maar nu worden er plotseling werkplekken op zoldermakers ingericht, te ver van de router vandaan. We vluchten naar boven om ons voor de dagelijkse werkzaamheden af te sluiten, zeker als er studerende of schreeuwende kinderen aanwezig zijn. Het gevolg is dat collega’s je niet meer in beeld zien of jouw stem al stotterend door de ether gaat. “Zet je camera even uit, dan kunnen we je misschien nog horen”…”Wa wa wat zeg je, krrrr…?” Je hebt het vast weleens meegemaakt vanaf je thuiswerkplek.

Vandaar de vraag…

Want werkt het (internet)werken wel bij elke werknemer? Recent mocht ik bij een van de ondernemers uit het netwerk op twee locaties ervoor zorgen dat de Wifi dekking verbeterd werd. In dit specifieke geval wilde hij dat er zowel in de eigen woning als het buitenhuis probleemloos doorgewerkt kan worden. Geen houwtje touwtje meer, door extra accespoints te plaatsen en ervoor te zorgen dat Microsoft Teams en andere virtuele toepassingen de juiste bandbreedte hebben. De vraag naar stabiliteit zal, door voortschrijdende technologie en meer online consumptie, alleen maar groter worden.

Veel internetwerken toegewenst met een stabiel en betrouwbaar netwerk voor iedereen waarmee je samenwerkt!

NB: Wil je weten welke ondernemersnetwerken jou ook business opleveren neem dan contact met mij op of vertel mij: Wat kun jij eigenlijk voor mij betekenen? Internetwerken werkt, probeer het maar eens als je het nog niet gedaan hebt.

Bram Aupers- Verbindende ondernemer