skip to Main Content
Anders Leren Kijken…een Positieve Blik Op 2021

Anders leren kijken…een positieve blik op 2021

Hoe zijn de kerstdagen voor jou verlopen? Als Kerst altijd ‘een verplichting’ was dan heb je het kerstdiner met de (schoon)familie wellicht voor de eerste keer gemist. Wat er ineens niet meer is, mis je vaak het meest. Andersom kan ook; het was eigenlijk best fijn om met een kleinere groep meer aandacht voor elkaar te hebben. In grote gezelschappen is deze persoonlijke aandacht uitdagender. Dit turbulente jaar sluit ik daarom af met een positieve blik.

Meer tijd

“Gebruik je reistijd” schreven we ruim drie jaar geleden in deze blog met tips om het beste uit je dag te halen. Nu die reistijd er niet of nauwelijks meer is kun je deze extra tijd besteden aan je werk, je partner of je gezin. Productiviteit of gezelligheid zijn onder andere de resultaten van ‘meer tijd’ waar je zelf invulling aan kunt geven.

Een nieuwe routine

Hierbij is de vraag of je voor jezelf de keuze maakt om te blijven verlangen naar datgene wat was, of dat je een veranderende situatie aangrijpt voor het vinden van een nieuwe routine. Hopelijk is deze nieuwe routine, na 9 maanden corona, inmiddels geboren. Begin 2021 met een positieve start door je te beseffen dat jouw nieuwe routine pas net begint met leren lopen. Het heeft tijd nodig om naar een volgende volwassenheidsfase te gaan. Met die gedachte kun je alleen maar groeien en vooruitgaan.

Uit chaos of onrust ontstaan vaak de beste ideeën

De bedrijven die in 2021 sterk uit de strijd zullen komen worden ongetwijfeld geleid door ondernemers die op tijd gebruik hebben gemaakt van mogelijkheden om digitaal te transformeren. Daarom heb ik diep respect voor ondernemers die er in 2020 in geslaagd zijn om hun businessmodel aan te passen. Het zijn bijvoorbeeld handelsbedrijven die via webwinkels een groter percentage van hun omzet wisten te realiseren, maar net zo goed hardwerkende horecaondernemers die online met ‘take away’ zijn begonnen. Ik wens dat deze creativiteit blijvend zal zijn ook nadat iedereen gevaccineerd is.

Hebben we elkaar zelfs beter leren kennen?

Kies je ervoor om bij de start van een nieuw jaar nog steeds je collega’s te missen of blijkt dat gevoel toch vooral tussen je oren te zitten? Via online vergaderingen kregen we ook een inkijk in de privésituatie van collega’s. Is er bij jou ook een collega die je beter hebt leren kennen omdat er zaken besproken werden die nooit in de koffiecorner op kantoor aan bod kwamen? Dan vlieg je hem of haar binnenkort nog makkelijker in de armen.

Anders leren kijken in 2021

Het ‘anders leren kijken’ is wat ik voor 2021 iedereen toewens. Het heeft te maken met ‘Elk nadeel heeft z’n voordeel’, ‘Het goeie doel is niet je eigen doel’ en ‘Je moet schieten, anders kun je niet winnen’. Het zijn kleine uitspraken van grote betekenis van wijlen Johan Cruijff die nog steeds voortleeft…

Een gezond 2021 toegewenst, met een positieve blik naar voren!

Bram Aupers