Microsoft Teams faciliteert moderne mobiele teams

In onze vorige blog schreven we dat technologie ons in staat stelt om overal te kunnen werken en dat er nieuwe tools zijn die ons de mogelijkheid geven om onze creativiteit de vrije loop te laten en met iedereen te delen. Een belangrijke tool die dit mogelijk maakt is Microsoft Teams. Wat zijn de voordelen en hoe verandert het samenwerken?

Herdefinitie van het begrip ‘team’

Bij een team denk je waarschijnlijk al snel aan een groep mensen die fysiek bij elkaar zijn. Juist met Microsoft Teams hoeft dat niet meer het geval te zijn. Het interessante van Microsoft Teams is dat er online nieuwe samenwerkingen ontstaan en er eenvoudig externe medewerkers als ‘gast’ aan een project kunnen worden toegevoegd. Dat betekent omgekeerd ook dat je als ‘digitale gast aan tafel’ bij je klant kunt zitten. Met als gevolg diepere klantrelaties en zelfs co-creaties. Zeker met het grote aantal ZZP’ers in Nederland is het niet ondenkbaar dat ook jouw organisatie gebruik maakt van externe medewerkers in een teamsamenstelling.

Een versnelde uitwisseling van kennis binnen het team

Kennis verkrijg je door vragen te stellen. Online gebeurt dat helaas nog vaak per e-mail. Door gebruik te maken van de intelligente chatmogelijkheden van Microsoft Teams stel je een vraag en krijg je direct antwoord. Maar er is nog iets. Onnodige vragen worden voorkomen omdat ieder projectmedewerker de chatdiscussies tussen de teamleden terug kan lezen. Het voorkomt dus ook onnodige vergaderingen en tijdsverspilling aan eerder behandelde agendapunten.

Het is duidelijk wie beschikbaar is

Herken je zelf ook dat e-mail vaak het eerste is waar de dag mee opgestart wordt? Beter is om eerst Microsoft Teams te openen omdat al je collega’s, dus ook de mobiel werkenden, dan weten of je beschikbaar bent. Wel zo handig.

Al het kantoorgereedschap in één applicatie

Skype for Business wordt volledig geïntegreerd in Microsoft Teams, maar ook Microsoft SharePoint en andere Office 365 applicaties zijn vanaf één centrale interface benaderbaar. Op het gebied van communicatie kan eigenlijk alles, want naast het videobellen is ook de gewone telefonie te integreren. Daarom wordt Microsoft teams steeds vaker het centrale dashboard waar iedere medewerker de dag mee opstart.

Daarnaast kan je eenvoudig apps inbrengen tijdens een online project- of teambespreking. Een projectmedewerker heeft bijvoorbeeld een rekenprogramma gemaakt met PowerBI en deelt dat met de rest van de teamleden. Dat is een stuk plezieriger dan het ouderwets delen van URL’s of screenshots.

Microsoft Teams is aan te passen naar persoonlijk gebruik

Niet iedere medewerker zal alle applicaties van de Microsoft Office 365 suite gebruiken. Daarom kunnen apps aan- of uitgezet worden en een dashboard gecreëerd worden van applicaties waar je zelf veel mee werkt.

Ook mobiele teams beter faciliteren?

Neem hier contact met ons op en we informeren je graag over nog meer voordelen voor betere samenwerkingen binnen teams.