skip to Main Content
Razendsnel Thuiswerken Of Met Een Slakkengang…

Razendsnel thuiswerken of met een slakkengang…

Het thuiswerken zal blijvend zijn, ook nadat we allemaal zijn gevaccineerd. Dat is althans de verwachting. Maar presteer je net zoals voorheen? Hoewel ongetwijfeld er van alles aan gedaan is om jouw thuiswerkplek te voorzien van de juiste faciliteiten hoeft dat nog niet te betekenen dat er net zo razendsnel als op kantoor kan worden samengewerkt. Is het volgende herkenbaar?

“Remote desktop drukte”

Als je remote inlogt op de server van jouw werkgever, dan is het je wellicht overkomen dat je minutenlang moet wachten om toegang te krijgen tot applicaties en bestanden om jouw dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Dat is eenvoudig te verklaren. De bestaande infrastructuur is niet berekend op zoveel thuiswerkers. Het was immers nooit nodig. Als jij en je collega’s tegelijkertijd verbinding maken dan ontstaat er tijdelijk een digitale file. Het enige wat je kunt doen is wachten of bijvoorbeeld even de hond uit laten.

Alternatieven

Hoe los je dit nu op? Je kunt het bedrijfsnetwerk zien als een kasteel met een ophaalbrug waar al het internetverkeer doorheen moet kunnen gaan. Dat betekent dat de IT manager kan besluiten om meerdere ‘ophaalbruggen’ te realiseren. Dan worden er extra internetpoorten naar het bedrijfsnetwerk aangelegd. Ook kunnen we je helpen met de snellere gegevensoverdracht tussen de thuiswerkplek en het bedrijfsnetwerk, bijvoorbeeld door gebruik te maken van slimme versleutelingen. Maar is dat de meest effectieve en veilige oplossing voor de langere termijn? Het onderlinge samenwerken is immers structureel veranderd en loopt steeds vaker over het publieke internet.

Transformeer naar de Cloud

Razendsnel thuiswerken wordt een feit als alle bedrijfsapplicaties naar de Cloud worden gebracht, zoals bijvoorbeeld Microsoft Office 365. Bij intensiever gebruik kan er eenvoudig worden opgeschaald en komt de performance niet onder druk te staan. Cloud oplossingen zijn namelijk vanuit de basis ontwikkeld om veel mensen waar dan ook ter wereld razendsnel met elkaar te laten samenwerken. Daar wordt continu door Microsoft in geïnvesteerd. Dat je zelf niet over snelheid en veiligheid na hoeft te denken, daarin zit het grote verschil.

Een belangrijke voorwaarde…

Natuurlijk is er geen enkele oplossing in de Cloud die werkt zonder goede internetverbinding. Daarom deden we al eerder een oproep om de thuiswerk-check te doen. Zodat je zeker weet dat er alles aan gedaan is om alle thuiswerkers razendsnel te laten samenwerken.