skip to Main Content
Totale ICT Ontzorging En Maatwerk In De Maakindustrie

Totale ICT ontzorging en maatwerk in de maakindustrie

Betronic is een bedrijf wat innovatieve elektronica bedenkt en ontwikkelt in opdracht van klanten. Deze ontwerpen worden als volwaardige eindproducten geproduceerd in een eigen productie- en assemblagebedrijf in China. Klantrelaties gaan daarom bij Betronic over intensieve partnerships, vertrouwen, kwaliteit, maar vooral ook over maatwerk. Met unieke producten zorgen zij er namelijk voor dat de concurrentiepositie van hun klanten versterkt wordt. Hun ICT wordt volledig verzorgd door BCMD. We gaan erover in gesprek met Johan Vonk, CEO van Betronic.

De uitdagingen van een innovatief bedrijf

Alles wat bedacht, ontworpen en geproduceerd wordt daar zijn de klanten van Betronic ook eigenaar van. Een belangrijke uitdaging die daarbij hoort is dat unieke software- en hardware schema’s niet in handen mogen vallen van concurrenten. “Het beschermen van Intellectual Property (IP) speelt een cruciale rol voor het behoud van onze klantrelaties”, vertelt Johan. Omdat er wereldwijd zaken gedaan wordt werden zaken als digitale veiligheid, continuïteit en back-up een steeds grotere uitdaging. Alles in on premise, in eigen beheer houden, bleek steeds meer kennis en tijd te vragen. “Alleen al het opzetten van VPN verbindingen kostte ons zeeën van tijd. Daarom namen wij een radicale beslissing om alles wat met ICT te maken heeft uit te besteden en zo veel als mogelijk te kiezen voor Cloud.”

Het verhaal van verbindingen, samenwerken, communiceren en controle

Elke organisatie, die zelf ook concurrent wil zijn, is tegenwoordig afhankelijk van razendsnelle en superveilige verbindingen. Daarom werd Betronic voorzien van eigen glasvezelverbindingen onder andere ten behoeve van de uitwisseling van data tussen Amsterdam en China. Ook werd een verouderde ISDN30 centrale omgezet naar een moderne VoIP oplossing om op een digitale manier waar ook ter wereld goed bereikbaar te zijn. Daar bleef het niet bij.

On premise servers werden stapsgewijs uit gefaseerd en de applicaties overgezet naar Microsoft Office 365. “Deze beslissing bleek achteraf enorme positieve gevolgen te hebben, want door de wereldwijde pandemie konden we veel efficiënter dan ooit tevoren waar dan ook ter wereld samenwerken”, legt Johan uit. Hij vertelt dat het gebruik van Microsoft Teams en SharePoint een enorme vlucht genomen heeft. Ook dat hij trots is, omdat hij ziet dat veel bedrijven wel zeggen dat ze een gedeelde omgeving (shared environment) kunnen opzetten, maar dat het vaak niet goed geregeld is. “Bram Aupers van BCMD heeft ons prima geholpen om nog beter met onze klanten samen te werken.” Johan vertelt enthousiast dat ze vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam ook alle gegevens van de productie- en assemblageafdeling in China uit kunnen uitlezen, wat dus grip en controle op afstand betekent. Wat Betronic wil uitbouwen is vooruitstrevend zijn in innovatieve elektronica en daarmee de concurrentiepositie van klanten verbeteren. Een moderne en veilige ICT omgeving speelt daar een belangrijke rol bij.

“Welke vraag ik ook heb, bij BCMD blijven ze altijd rustig en wordt er in oplossingen gedacht. Ook dat is maatwerk! Onze organisatie is op een praktische, efficiënte en veilige manier voor wat betreft de ICT ontzorgt. Als we klanten onze innovatief willen laten zijn, dan kan dat alleen maar met een moderne en veilige ICT omgeving”

Johan Vonk – CEO Betronic

Concrete resultaten

Totale ICT ontzorging en maatwerk betekent bij Betronic onder andere het volgende:

  • Aanzienlijke kostenbesparingen, omdat er geen eigen IT beheer meer nodig is.
  • Een moderne IT omgeving om waar ook ter wereld met elkaar samen te werken.
  • Veilig en razendsnel dataverkeer tussen de vestigingen van Betronic.
  • Continuïteit van de bedrijfsvoering.
  • Volledig digitale communicatie door het kiezen voor VoIP.
  • Meer tijd om aan nieuwe klantrelaties te besteden.

Over Betronic

Betronic houdt zich bezig met drie interessante werkgebieden: Allereerst “Motoraansturing”, zij bedenken en produceren motoraansturingen voor kleine en grote motoren, bijvoorbeeld voor het aansturen van trapliften, scooters en e-bikes. Unieke producten ontstaan doordat zij voor deze klanten ook de bijbehorende gebruiksvriendelijke displays ontwikkelen. Als tweede is er het werkgebied “Energie”. Denk daarbij aan laadpalen, converters en batterij management systemen of elke andere denkbare gas- of elektriciteitsapplicatie.

Tot slot “Communicatie”. Binnen dit innovatieve werkgebied zorgen zij voor de juiste verbindingen tussen producten en backend systemen. Het is het vakgebied van IoT, Internet of Things, waarbij er bij de klant iets gedaan wordt met de data die door datagenererende apparaten verzameld wordt. Deze specialisaties kun je hier terugvinden. Wat bijna 50 jaar geleden in een garage op de Egelantiersgracht in Amsterdam begon groeide uit tot een bedrijf met internationale medewerkers, waaronder 20 in China.

Dankwoord

Namens BCMD willen we Johan Vonk bedanken voor het delen van zijn ervaringen.