skip to Main Content

Beveilig jouw website met een SSL-certificaat

Wil jij jouw website een betrouwbare uitstraling geven? Dan beveilig je hem met een SSL-certificaat. Je bezoekers zien dan een groen slotje voor je url staan en dat geeft een vertrouwd gevoel. Als je bezoekers op jouw website persoonlijke gegevens kunnen invullen, dan ben je, met de komst van de GDPR, tegenwoordig zelfs verplicht het dataverkeer tussen die pagina’s en je bezoekers te beschermen via SSL. Gelukkig is een SSL-certificaat snel, goedkoop en eenvoudig geregeld.

Een extra s voor secure

Wanneer je bezoekers op je website krijgt, wil je natuurlijk dat zij zich veilig voelen. Zeker als je ze vraagt om persoonlijke gegevens achter te laten, zoals een e-mailadres of andere contactgegevens. Met een SSL-certificaat verzeker je jouw bezoekers ervan dat hun gegevens niet zomaar door anderen onderschept kunnen worden. En dat is wel zo’n prettig gevoel voor de invullers. Een website met SSL-beveiliging herken je aan het groene slotje in de adresbalk en de letters https in plaats van http vooraan de url. De extra ‘s’ staat voor secure.

Een streepje voor bij Google

Wist je dat de Chrome-browser (van Google) tegenwoordig een site die geen SSL-certificaat heeft, aanmerkt als onveilig? Bezoekers haken misschien wel af als ze zien dat Chrome je site aanmerkt als niet veilig, en dat wil je natuurlijk niet. Daarnaast scoren websites met een SSL-beveiliging in de Google-zoekresultaten ook nog eens hoger. Kortom, heeft jouw website een SSL-certificaat, dan heb je een streepje voor bij Google.

Hoe kom je aan een SSL-certificaat?

Een SSL-certificaat moet worden afgegeven door een instantie die daartoe bevoegd is. Aan een SSL-certificaat zijn vaak wel kosten verbonden, maar die zijn gelukkig heel erg redelijk.

Ook profiteren van een SSL-certificaat? Wij helpen je graag verder.