Dataveiligheid voorop? Zou het niet fijn zijn als…

Dit is geen waarschuwingsmoment over dataveiligheid, maar vooral een moment om eens dieper over dit onderwerp na te denken. Met als doel om, door middel van een aantal uitdagende vragen rondom dataveiligheid, duidelijk te krijgen of jouw persoonlijke- en zakelijke dataveiligheid op dit moment goed geregeld is. Heb je zin in een AVK-tje, een Algemene Veiligheids Keuring. Is het al ‘fijn’ geregeld, of kan het nog veiliger?

Zou het niet fijn zijn als…

…je zeker weet dat jouw data nooit meer kwijtraakt?

Dan is de oplossing een professionele back-up. Dat betekent vooral niet dat je jouw data op een externe harde schijf of USB-stick opslaat. Deze zogenaamd handige accessoires verdwijnen nog weleens naar plekken waar je ze liever niet terugvindt. Beter is een back-up in een Cloud omgeving, veilig achter slot en grendel bij een datacenter op Nederlands grondgebied.

…je de hacker altijd te slim af bent?

Dat kan pas als je zelf weet hoe goed de digitale sloten op de netwerken, de systemen en de infrastructuur zijn. We zijn geautoriseerd om hackertests te mogen doen. Door middel van audits op de broncode sporen we mogelijke gaten op. Slim toch om net zo te denken als de hacker?

…je bij diefstal toch gelijk aan de slag kunt?

Als je laptop wordt gestolen kun je, indien je in een Cloud omgeving werkt, vanaf elke andere laptop gelijk weer aan de slag. Je blijft immers jouw eigen authorisatie gebruiken die je toegang geeft tot verschillende Cloudapplicaties. We zorgen er ook voor dat de informatie op de gestolen laptop encrypted wordt opgeslagen en kunnen zelfs op afstand de harde schijf volledig leeghalen. Hetzelfde geldt overigens bij diefstal van een smartphone.

…je een checklist hebt om zeker te zijn dat je veilig werkt?

Daar helpen we je graag mee, want sinds de AVG wetgeving zijn de richtlijnen rondom veiligheid en het beschermen van privacy gevoelige informatie gelukkig aangescherpt. We delen graag onze eigen kennis en ervaringen en lopen systematisch een groot aantal punten met je door.

…je dezelfde veiligheidsgraad bereikt als grote organisaties

Daar komt vooral kennis en jarenlange ervaring bij kijken. Denken dat Cloud alleen de oplossing is, omdat er een back-up bestaat, is niet voldoende; ook Microsoft kent geen oneindige bewaartermijnen en digitaal online samenwerken kan ook het nadeel hebben dat je collega per ongeluk je bestanden wist. Dan heb je plotseling een back-up van een leeg mapje.

Een nog grotere dataveiligheid?

Kom je na deze vijf voorbeelden tot de conclusie dat er verbeterpunten zijn, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Het is best een rustgevend gevoel als jij en je collega’s weten dat er altijd plezierig en veilig gewerkt wordt. Zeker met het toenemende aantal digitale dreigingen. Eens?