skip to Main Content
“Dag 2021, Welkom 2022!” Terugblikken En Vooruitkijken…

“Dag 2021, welkom 2022!” Terugblikken en vooruitkijken…

December is de maand om eens even stil te staan. 2021 was een een jaar vol met uitdagingen en complexiteiten. Vanuit BCMD hebben we geprobeerd om je erdoorheen te loodsen, omdat ICT een belangrijke rol speelt bij het kunnen continueren van de dagelijkse werkzaamheden. Wat is er gedeeld op het gebied van technologie en hoe ziet 2022 eruit?

Een terugblik naar 2021

Het begon allemaal met het idee dat je, om nieuwe businesskansen te creëren, moet kunnen netwerken. Alleen waren er minder fysieke ontmoetingen. Dus was het allereerst noodzakelijk dat  internetverbindingen overal stabiel en veilig moesten werken. We beschreven het in deze blog. Het resulteerde onder andere in veel adviezen rondom WiFi verbindingen en zelfs het bezoeken van thuiswerkplekken. Cybercriminaliteit kreeg veel aandacht, onder andere omdat onbeschermde thuiswerkplekken interessante prooien voor criminelen bleken te zijn. We gaven daarom praktische tips om je tegen deze ijskoude cybercriminelen te beschermen. Het aantal klanten voor BCMD Secure Solutions nam toe, omdat 24/7 monitoring van netwerken steeds belangrijker wordt en om specialistische kennis vraagt.

Ook zagen we de rol van Microsoft Teams steeds groter worden. Niet alleen om mee te vergaderen, maar ook om mee te bellen en dagelijks je dag mee op te starten. “Goedemorgen u spreekt met Microsoft Teams” kun je hier teruglezen. Wellicht hebben we je ook geholpen met onze checklist om nog plezieriger remote samen te werken. We kwamen recent ook tot de conclusie dat de werkelijke en virtuele wereld door het hybride werken dichter bij elkaar aan het komen is. Binnenkort doet jouw eigen avatar misschien wel mee tijdens een online vergadering. Dat brengt ons gelijk op het volgende:

Hoe gaat 2022 eruitzien?

Voorspellingen daar doen we niet aan, wel kunnen we praktijkervaringen delen. Dat is onder andere dat veel werkgevers overwegen om het aantal vierkante meters bedrijfsruimte te gaan verkleinen. Dat betekent dat er minder gedacht gaat worden in ‘kantoorwerkplekken’, maar steeds meer in datgene wat de gebruiker op een hybride werkplek nodig heeft. Gelukkig kun je tegenwoordig alles wat hiervoor nodig is, denk aan monitoren, headsets, dockingstations en camera’s, ook all-in leasen in een maandbedrag. Zo blijf je flexibel in een wereld waarin hybride werken steeds meer het nieuwe normaal wordt. Werken en samenwerken wordt nooit meer zoals het was, daar zijn wij van overtuigd. Dat dit helemaal niet erg hoeft te zijn, dat kun je teruglezen in een blog van 1 jaar geleden die nog steeds actueel is.

Een gezond en gelukkig 2022 toegewenst!

Bram Aupers