skip to Main Content
En…ervaar Je ‘Happy Hybride’ Samenwerken?

En…ervaar je ‘Happy Hybride’ samenwerken?

Dat leek mij een interessante vraag om eens te stellen. Ik kan mij namelijk voorstellen dat zowel werkgevers als werknemers wel wat uitdagingen ervaren, ook als je besluit om weer vaker naar kantoor te gaan. Herken je het volgende, wordt het tijd om er iets aan te gaan doen of heb je het gewoon prima geregeld? Check hoe tevreden je bent over:

De veilige opslag van data

Wat je hier kunt checken is of decentrale werkplekken, zoals de thuiswerkplek, voldoende toegang hebben tot centraal opgeslagen klant- en bedrijfsdata. Zo niet, dan verzinnen medewerkers vaak alternatieven die onveilig of ongewenst kunnen zijn.

De bereikbaarheid van collega’s

Weet je op welke tijden je jouw collega’s het best kunt bereiken? Doordat privé en werk vaker met elkaar verweven is kan het voorkomen dat je ‘minder bereikbaar’ ervaart. Welke technologie zet je dan in om toch te controleren of iemand beschikbaar is? Microsoft Teams kan daar bijvoorbeeld bij helpen, omdat je ziet wanneer iemand bezet is. Ook kun je denken aan Hosted Voice, waarmee zakelijke- en mobiele nummers aan elkaar gelijk zijn. Wel zo duidelijk.

De vindbaarheid van informatie

Als je op je thuiswerkplek aan het werk bent, sla je dan informatie op in je OneDrive, Dropbox of wordt het toch de SharePoint site of het Document Management Systeem (DMS) van je bedrijf? Het terugvinden van informatie kan uitdagend zijn als er onvoldoende afspraken over gemaakt zijn. Hybride werken betekent vaak dat er opnieuw nagedacht moet worden over de vindbaarheid, maar ook welk opslagmedium je gebruikt per type document.

Je digitale vaardigheden

Welk cijfer geef je jezelf als het gaat om digitale vaardigheden? Voor sommige werknemers kan de technologie niet meer te volgen zijn, terwijl anderen er alleen maar van profiteren. Voor elk bedrijf is het daarom interessant te onderzoeken of het werken met (nieuwe) applicaties naar tevredenheid verloopt. Adoptie wordt soms onderschat.

De snelheid van je verbinding

Er zijn behoorlijk wat plekken in Nederland waar tegelijkertijd mensen gebruikmaken van dezelfde wifi-verbinding. Belangrijk is dat verbindingen snel en stabiel zijn op alle plekken waar gewerkt wordt. Zijn er voldoende access points om dit te bereiken?

Prima geregeld?

Mocht je ergens een verbeterpunt gesignaleerd hebben, dan gaan we graag vrijblijvend met je in gesprek over ‘Happy Hybride’ samenwerken.