skip to Main Content
Gewoon Doorwerken! Met Windows Virtual Desktop…

Gewoon doorwerken! Met Windows Virtual Desktop…

Op dit moment is het waardevol voor ondernemers of IT managers om zich te verdiepen in Windows Virtual Desktop. Nu collega’s grotendeels vanaf de thuiswerkplek zullen werken moet dat namelijk wel op een veilige, snelle en vooral herkenbare manier gebeuren. En dat er ook nog eens aanzienlijke kosten te besparen zijn met Windows Virtual Desktop is mooi meegenomen.

Wat is het?

Windows Virtual Desktop is een virtuele werkplek die aangeboden wordt vanaf de Microsoft Azure cloud waarbij alle Windows 10 functionaliteiten en apps werken vanaf Windows, MacOS, iOS en Android apparaten. Het is sinds november 2019 door Microsoft op de markt gebracht.

Wat levert Windows Virtual Desktop op?

Er zijn veel redenen om Windows Virtual Desktop juist nu te gaan gebruiken, maar we geven er alvast vier, te weten:

  1. Performance: Doordat er gebruikgemaakt wordt van een krachtige Azure cloudomgeving hoeft er vanaf thuiswerkplekken niet onnodig gewacht te worden. In on-premise omgevingen zie je nog weleens performance problemen ontstaan als collega’s, bijvoorbeeld bij de maandafsluiting, de servercapaciteit te zwaar belasten. Met Windows Virtual Desktop kunnen meerdere collega’s tegelijkertijd samenwerken in Windows 10 multi-sessies.
  2. Gemak voor de eindgebruiker: Het is één geïntegreerde oplossing waarbij alle Office 365 applicaties, zoals e-mail, SharePoint Online en Microsoft Teams net zo blijven werken als op kantoor in een voor hen herkenbare omgeving.
  3. Kostenbesparingen: Die komen voort uit het feit dat je niet meer hoeft te investeren in dure laptops, tablets of PC’s. Zolang er een HTML5 browser aanwezig is kan de volledige functionaliteit van Windows 10 gebruikt worden. Daarnaast besparen bedrijven op de kosten van eigen beheer, omdat alles als service in de Microsoft Azure omgeving draait.
  4. Digitale veiligheid: Gebruikers ondervinden geen hinder meer van security patches en updates. Deze vinden immers plaats op het door Microsoft zwaarbeveiligde Windows Virtual Desktop platform. Zo ontstaat er een geïntegreerde digitale veiligheid vanaf elke werkplek en elk apparaat.

Profiteer van een krachtige en schaalbare oplossing

Er is nog een vijfde reden te benoemen en die heeft met capaciteit te maken. Nu collega’s niet meer van negen-tot-vijf zullen werken zijn mogelijke piekbelastingen ook minder voorspelbaar geworden. Windows Virtual Desktop regelt automatisch de benodigde extra capaciteit en schaal ook weer af als dat nodig is. Dit heeft als belangrijk voordeel dat je betaalt naar gebruik en geen onverwachte investeringen hoeft te doen in eigen servers, hard- of software. Mooi toch?

Meer weten?

Windows Virtual Desktop laat thuiswerkers veilig, razendsnel en net zoals op kantoor werken. Het is ook nog eens snel door ons te implementeren. Neem hier contact met ons op om er vrijblijvend over in gesprek te gaan.