skip to Main Content
“Pfff, Ik Heb Het Druk…” – De Lijst Van Overactieve Beroepsgroepen

“Pfff, ik heb het druk…” – De lijst van overactieve beroepsgroepen

Wie zijn de mensen die zich op dit moment hierin herkennen en wat zijn dan hun dagelijkse werkzaamheden? Het leek mij een uitdaging om eens een lijst samen te stellen van beroepsgroepen die het nu juist druk hebben. Waar geld verdiend wordt ontstaan namelijk ook kansen om te helpen met het verlagen van de werkdruk of het verbeteren van de dienstverlening. In alfabetische volgorde is dit de lijst, maar dan niet van alle 26 letters:

Accountants/Administratiekantoren/Boekhouders

Zij zijn druk met hun klanten informeren over nieuwe regelingen, onder andere op het gebied van omzetbelasting, beschikbaar gestelde subsidies, betalingsregelingen en mogelijke kostenbesparingen. Telefonisch zijn ze nauwelijks bereikbaar, wel per e-mail.

Advocatuur

Advocaten die zich bezighouden met arbeidsrecht zullen met een groeiend aantal cases te maken hebben waarin juridische ondersteuning nodig is. En dan groeit de hoeveelheid aan paperassen en gewenste opslagcapaciteit.

Begrafenisondernemers en…

Ik heb even getwijfeld om deze branche te noemen. Maar ook hier gebeuren vernieuwende dingen, voor het allerlaatste moment. Zo zijn er bedrijven die streamingdiensten aanbieden zodat nabestaanden toch live een uitvaartceremonie kunnen meemaken. Ook kerken en moskeeën houden nu online contact met hun achterban. Mooi dat dit tegenwoordig kan met razendsnelle verbindingen.

Bouwmarkten

Bouwmarkten hebben in de derde week van maart ruim 50 procent meer omgezet dan een jaar eerder. Gebruikte bron Marketingtribune. Er is sprake van klus- en opruimwoede in Nederland en dat valt ook terug te zien aan de rijen auto’s die bij de milieu afvalstraten staan.

IT-Cloud bedrijven

Gelukkig behoren wij zelf ook tot de lijst. De bedrijven die Microsoft Teams al in huis hadden maar nooit echt gebruikten helpen wij nu om altijd en overal op een veilige manier samen te werken. Daarnaast vragen veel klanten om extra capaciteit van verbindingen om nog beter, veiliger en sneller vanaf de thuiswerkplek te werken.

Journalistiek – contentschrijvers/online marketingorganisaties

Contact houden met klanten, ervaringen delen, refreshments doen van bestaande content, websites verbeteren etc. Daar is het nu de tijd voor, want je blijft daardoor in beeld en maakt sneller weer een doorstart.

Medische sector

Het zijn bedrijven die medische apparatuur leveren, zoals beademingsapparatuur, of beschermingsmiddelen zoals mondkapjes en desinfecterende handgels die een enorme stijging in de omzet zien.

Online shops

Van jong tot oud zijn we aan huis gekluisterd. Om actief te blijven bestellen we fitnessmatten, om ons te verzorgen schaffen we knipscharen en baardtrimmers aan en binnenkort gaat het vakantiegeld misschien wel naar een zwembad of hottub in de tuin. Online bewijst ineens voor iedereen het nut en pakketdiensten draaien overuren. Dus de letter P van pakketdiensten hebben we ook te pakken.

Natuurlijk had ik helemaal door kunnen gaan tot de Z van Zorg, want als ze ergens te maken hebben met ‘pfff, ik heb het druk’, dan zijn zij het wel. Respect voor iedereen die daar werkzaam is.

Hoe verlagen wij de werkdruk?

Belangrijk is dat de groeiende hoeveelheid informatie en documentatie van de genoemde branches ook overzichtelijk en veilig bewaard moet worden, zodat je niet onnodig lang hoeft te zoeken of plotseling iets kwijt bent. Dat kan bijvoorbeeld met Microsoft SharePoint of in OneDrive, maar ook door aantekeningen in Microsoft OneNote bij te houden.

Waar verbeteren we de dienstverlening?

Bij veel bestaande klanten helpen we het veilig thuiswerken te verbeteren. Maar er is nog iets anders wat onze aandacht heeft. In crisissituaties ontstaan er namelijk altijd nieuwe bedrijven, start-ups, die zich kunnen onderscheiden met een goed geoliede infrastructuur in de Cloud. Dus als je liever jouw nieuwe idee wilt uitwerken zonder je zorgen te maken over de ICT…

Druk?

We maken ons graag druk over ICT, zodat jij rustig kunt slapen!