skip to Main Content

Gratis WiFi? Een interessante marketingtool!

We zijn zo gewend aan het altijd toegang hebben tot internet, dat we het haast niet meer kunnen missen. Openbare WiFi en Guest WiFi-netwerken zijn dan ook niet meer weg te denken uit onze samenleving. Consumenten verwachten dat ze altijd en overal gratis toegang krijgen tot het internet en steeds meer bedrijven pikken dat op. Uit gastvrijheid, maar ook om hier zelf van te profiteren. Want WiFi kan op meerdere fronten een bijdrage leveren aan het marketingproces. Helaas bieden bedrijven nog (te) vaak WiFi met een huis-, tuin- en keukenoplossing aan. Dit terwijl een professionele oplossing niet zo duur hoeft te zijn, maar wel meer veiligheid biedt.

WiFi voor marketing

Veel bedrijven zetten het gastnetwerk slim in als marketing- en communicatiemiddel om zo hun bedrijf te promoten. Dit brengt hen tal van nieuwe marketingmogelijkheden. Denk maar eens aan het koppelen van advertenties aan de locatie van de bezoeker, waardoor de relevantie en conversie stijgt. Of aan het aanbieden van downloadlinks: ideaal voor het promoten van social mediakanalen of mobiele apps.

Snel en veilig

Bedrijven zijn tegenwoordig dan ook niet langer beroerd om hun internetverbinding te delen. Maar dat moet natuurlijk wel veilig gebeuren. Dankzij het gastnetwerk, via een captive portal, is dat heel goed mogelijk. Gebruikers kunnen via een captive portal geauthenticeerd worden en zo veilig toegang krijgen tot een draadloze internetverbinding. Doordat gebruikers eenvoudig en snel gebruik kunnen maken van WiFi, groeit de klanttevredenheid. Twee vliegen in één klap.

Nieuw, met meer capaciteit

Nieuw onder de Guest WiFi-netwerken is 802.11ac, een door IEEE gecertificeerde, WiFi standaard. Deze standaard biedt gebruikers hogere snelheden en meer capaciteit. En dat brengt vele voordelen met zich mee, zoals hogere bandbreedtes en snelheden, meer capaciteit en minder problemen met interferentie.

Ook een veilig en snel gastnetwerk aanbieden en profiteren van de (marketing)voordelen? Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor jou klaar.