skip to Main Content

Kom jij binnenkort ook met hangende pootjes terug?

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: better be safe than sorry! Je weet het zelf ook dondersgoed, net zoals al onze klanten, die vaker (te) laat dan (te) vroeg bij ons komen. Van de week nog; oeps mijn data liggen op straat! Een CEO kwam, na een hack, met hangende pootjes bij ons terug. Ook hij vond databeveiliging in de eerste plaats niet zo spannend. Nu ligt hij dagen uit de running. BAM, alles weg. Data maakten zijn bedrijf. Het verlies ervan heeft dramatische gevolgen. De oplossing? Voorkomen in plaats van genezen!

Genezen? Voorkomen!

Veiligheidsregel nummer één luidt: zorg te allen tijde voor een actuele back-up. En nee, die maak je anno 2018 niet meer door een harde schijf aan je laptop te hangen. Waar we vroeger bescherming zochten in externe schijven, kan dat nu gewoon, modern en eenvoudig, in de cloud. De cloud verliest geen data en maakt netjes een dagelijkse back-up. En het mooiste? Daar hoef jij zelf helemaal niets voor te doen.

slimme tools

Daarbij kunnen we apparaten tegenwoordig eenvoudig voorzien van extra tooling. Op afstand kunnen we deze bedienen en de inhoud ervan wissen. Zo gaat niemand, ook geen ex-werknemer, zomaar met jouw data aan de haal. En antivirussoftware, die draait tegenwoordig preventief. Belangrijk, want voorkomen is altijd beter dan genezen.

Helaas pindakaas

Ben je dan klaar met beveiligen? Helaas pindakaas. Klaar met beveiligen ben je nooit. Als bedrijf werk je dan ook niet aan een implementatie van databescherming, maar aan een voortdurende beveiliging van informatie. Want jouw organisatie, je data, maar ook allerlei slimme hacktrucjes, zijn onderhevig aan verandering. Daarom vraagt software om een voortdurende check-up. Verandert er iets binnen de organisatie? Dan verandert er iets in de informatievoorziening en –beveiliging.

Werk jij al veilig in de cloud? Kom liever niet met hangende pootjes aan, better be safe than sorry!