skip to Main Content
Nog Plezieriger Hybride Werken? Pimp Je Vergaderruimte!

Nog plezieriger hybride werken? Pimp je vergaderruimte!

Je wilt een presentatie geven in een vergaderruimte bij een klant. Je plugt de HDMI kabel in je laptop en toch krijg je geen beeld. “Een moment geduld, ik haal wel even een technische collega erbij”, hoor je zeggen. Het is je vast weleens overkomen dat een beeldscherm of beamer niet werkte. Het gevolg hiervan is dat je gestrest en te laat aan je verhaal begint. Maar kan iets dergelijks ook gebeuren in jouw vergaderzaal?

Pimp je vergaderzaal

Hybride werken valt niet meer weg te denken, het is het nieuwe normaal geworden. Dat betekent dat er veel vergaderingen zullen zijn waarbij collega’s, maar ook klanten, online aansluiten en een ander deel fysiek in de vergaderruimteaanwezig is. Dan moeten de faciliteiten in de vergaderruimtes daar wel voor ingericht zijn. Gelukkig is er tegenwoordig veel technologie beschikbaar om nog effectiever met elkaar te vergaderen.

Nieuwe technologie voor technische inrichting van de vergaderruimte

Om hybride vergaderingen nog soepeler te laten verlopen zijn er tegenwoordig allerlei hightech oplossingen beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld denken aan camera’s die automatisch meebewegen met degene die de presentatie geeft, of die juist zorgen voor privacy en niet iedere deelnemer in beeld nemen. Maar natuurlijk gaat het niet alleen om beeld. Ook richtmicrofoons, voor een nog beter geluid, spelen een belangrijke rol bij effectief vergaderen.

Daarnaast kan een moderne vergaderruimte voorzien zijn van draadloze technologie. Dat voorkomt bijvoorbeeld dat iemand met een Macbook geen presentatie kan houden, omdat de juiste kabelconverter ontbreekt. Dat gedoe met niet werkende kabels en het moeten sturen van de presentatie naar een andere laptop bestaat niet meer. Draadloos wil zeggen dat iedereen, ongeacht type apparaat, gelijk na binnenkomst met de vergadering kan beginnen.

Tegenwoordig kun je er zelfs voor zorgen dat achtergrondgeluiden onderdrukt worden bij deelnemers, maar er ook voor zorgen dat de online vergadering opgenomen wordt.

Is jouw vergaderruimte voldoende gepimpt?

Check nog eens alle faciliteiten in je vergaderzaal, want nu je gedeeltelijk weer bij elkaar zit is het fijn als je de zekerheid hebt dat alles werkt.

NB: Ook voor de mensen die vaker online deelnemen kunnen we zorgen voor het juiste geluid, een optimaal beeld en een perfecte verbinding op de thuiswerkplek.