skip to Main Content

Dé trend: bring your own device

Nemen jouw medewerkers ook steeds vaker hun eigen laptop of telefoon mee naar het werk? Kijk daar dan niet langer gek van op. Nederland is hierin namelijk wereldwijd een trendsetter. Volgens onderzoek neemt 30 procent van de Nederlandse IT-medewerkers de eigen laptop, tablet of smartphone mee naar het werk. Alleen in India ligt dat percentage hoger. Waarom wij dat massaal doen? Omdat het handiger is. Maar… gevaar ligt op de loer. Want jouw bedrijfsdata lopen letterlijk en figuurlijk de deur uit. Hoe houd jij het veilig?

Ieder voordeel heeft zijn nadeel

Steeds meer medewerkers werken graag op eigen apparatuur. De één met een voorkeur voor Windows, de ander met een voorkeur voor MAC. Bovenop eigen apparatuur zit menigeen namelijk echt niet meer te wachten op ook nog eens een laptop en telefoon van de zaak. Want genoeg is genoeg. Handig voor de medewerker, goedkoop voor jou. Maar ieder voordeel kent helaas vaak ook een nadeel.

Bezint eer gij begint

Na werktijd gaat eigen apparatuur mee naar huis, de bus of trein in. Hoe houd jij jouw data daar veilig? En wat denk je van een (onverwachts) ontslag? Medewerkers reageren vaak ineens heel anders, wanneer jij aan hun portemonnee komt. Wat gebeurt er dan met jouw data? Bezint eer gij begint. Kies voor veiligheid.

Handige tool

Behoud altijd de controle over jouw data. Ook op de apparatuur van een ander. Hoe? Heel eenvoudig, met bijvoorbeeld een slimme tool van Microsoft: Intune. Deze tool zorgt ervoor dat jij de beheerder blijft van jouw data. Op afstand kun jij al met één klik op de knop toegang tot data intrekken. Wel zo veilig.