skip to Main Content
Efficiënter Samenwerken Met Klanten, Minder Misverstanden, Online Vergaderen En Minder E-mail Door Chatgebruik. Lees Alle Voordelen Van Microsoft Teams.

Wat de centrale hub is voor communicatie? Microsoft Teams!

Als je nog niet bekend bent met Microsoft Teams dan geven we het advies om echt even door te lezen. Je wilt toch echte samenwerkingen met klanten, een optimaal partnership bereiken en ervoor zorgen dat er geen onderlinge misverstanden zijn? Daar is Microsoft Teams de uitgelezen oplossing voor, maar ook voor de interne communicatie tussen medewerkers.

Samenwerken met klanten alsof je één bedrijf bent

Ons advies? Gebruik voor elke klant waar je een (groot) project mee doet Microsoft Teams. Het plezierige is dat je jouw interne projectleden, maar ook alle betrokkenen aan de klantzijde, kan opnemen in één virtueel team. Daardoor is klant en leverancier op de hoogte van de laatste status en worden mogelijke misverstanden voorkomen. Want…

Microsoft Teams integreert met alle Office 365 functionaliteiten

Dus de projectgroep van klant x,y of z kan alle benodigde documenten inzien die zijn opgeslagen op een daarvoor benoemde SharePoint locatie. Door middel van rechtenstructuren bepaal je zelf wat de mate van integratie is en wat deelnemers wel of niet mogen inzien. Externen kunnen overigens ook gelabeld worden waardoor jouw medewerkers weten dat het geen collega betreft.

Voorkom onnodige e-mailberichten, ga chatten!

Waarom Microsoft Teams nog meer de centrale hub is voor communicatie? Omdat het gewoon veel slimmer is om chat te gebruiken dan e-mail. Chatten is vragen stellen en gelijk antwoorden krijgen. E-mailen is vragen droppen en hopen op antwoorden. Daarin zit het verschil. Maar er is nog iets. Het heeft met privacy en per ongeluk fout verstuurde berichten te maken. Als je een foutieve e-mail stuurt zit het vast in de e-mail inbox van de ontvanger. E-mail is daarom ook de nummer één als het gaat om een per ongeluk datalek. Een chatbericht kan je zo verwijderen, daarin zit het verschil. Nog meer? Ja, de hele projectgroep kan alle chatberichten zien. Dan blijf je altijd up-to-date als je een vergadering gemist hebt. Klanten die Microsoft Teams gebruiken hebben gemiddeld 25% tot 35% minder e-mailverkeer.

Eenvoudig, overal online vergaderen

Het bekende Skype for Business is niet meer als losse component aan te schaffen. De online vergaderfunctionaliteit is nu volledig geïntegreerd in Microsoft Teams. Wie de Microsoft Teams app download zal ervaren dat je nu zelfs vanaf de parkeerplaats aan de vergadering kunt deelnemen. Te laat deelnemen aan de vergadering, omdat je in de file stond, bestaat nu niet meer. Handig toch?

Start je dag op met Microsoft Teams, niet met e-mail

Nog een ander belangrijk voordeel om je dag met Microsoft Teams op te starten is dat iedereen dan ook weet dat je aanwezig bent en de onderlinge communicatie efficiënter en beter kan verlopen.

Veel succes met het formeren van professioneel communicerende teams!

Door hier te klikken lees je de aanvullende blog die we in maart 2019 publiceerden over het faciliteren van mobiele teams door Microsoft Teams. Wil je zelf Microsoft Teams gaan gebruiken neem dan contact met ons op: