skip to Main Content
Alleen Op Desktops Werken? “Dat Is Zó 2019…”

Alleen op desktops werken? “Dat is zó 2019…”

Laatst las ik dat meer dan een derde van de Nederlandse MKB bedrijven met meer dan 50 werknemers inmiddels werken in de Cloud. Dat zie als een enorme kans voor 2020. Het betekent omgekeerd namelijk dat twee derde van deze bedrijven nog redelijk ‘traditioneel’ werkt. Maar ik las nog een interessant artikel…

Recent onderzoek van Lenovo

Lenovo heeft recent een onderzoek gedaan onder kleine en middelgrote ondernemingen waaruit naar voren komt dat werkgevers niet goed luisteren naar de wensen van medewerkers. Daaruit was de verrassende conclusie dat werknemers nog steeds op desktops moeten werken. Daarnaast heeft driekwart van hen geen toegang tot applicaties in de Cloud en zouden zijn veel meer verschillende technologieën willen gebruiken om hun werk goed uit te voeren.

Wat zegt dat nu?

Zelf trek ik de volgende drie conclusies:

  • Medewerkers willen mobieler en flexibeler werken, meer vanaf de smartphone kunnen doen, maar de meeste MKB bedrijven faciliteren dat nog onvoldoende.
  • Dat werkgevers ook een zeker risico kunnen lopen om aantrekkelijk te blijven voor jonge nieuwe medewerkers. Millenials werken bijvoorbeeld graag bij bedrijven die dergelijke technologie wel faciliteren. Bijvoorbeeld gewoon door kunnen werken als je in de trein zit.
  • Dat we in privé situaties Cloud wel omarmt hebben en er dagelijks door communiceren, maar dat binnen het bedrijfsleven nog onvoldoende gebruikgemaakt wordt van de vele voordelen, zoals flexibiliteit, gemak, integratie en kostenbesparing.

Ons speerpunt in 2020?

Cloud! Al die verschillende cloudoplossingen hebben we voor MKB bedrijven schaalbaar, betaalbaar en dus haalbaar gemaakt en daarmee kunnen werkgevers voldoen aan de moderne wensen die medewerkers tegenwoordig hebben. Daarbij hebben we niet alleen kennis van de oplossingen, maar ook van de juiste verbindingen om een en ander mogelijk te maken.

Onder de aandacht in 2019

Om aandacht te kunnen houden voor de razendsnelle ICT ontwikkelingen besloten wij in 2019 om twee maandelijks met onze klanten te communiceren. En als ik terugkijk naar de onderwerpen die we behandeld hebben dan kom ik tot de conclusie dat we behoorlijk actueel zijn geweest. Kijk maar:

Enkele highlights:

  • Dat je niet alleen op desktops zou hoeven te werken werd al door ons besproken in een blog over moderne mobiele teams.
  • We waarschuwden dat het praten met klanten gaat stoppen. (KPN stopte met ISDN)
  • We hadden veel aandacht voor digitale veiligheid, onder andere in deze blog.
  • Ook wisten we dat de implementatie van Cloud een organisatieverandering vereist. Kijk maar eens wat we hier schreven over digitale transformatie.

Opvallend toch?

Daarom heb ik het besluit genomen om in 2020 met kennisdeling door te gaan. Mocht je zelf suggesties hebben voor interessante onderwerpen waar je graag eens meer over zou willen weten, dan hoor ik dat graag.

Fijne feestdagen!

Bram Aupers.

NB: Wil je de gebruikte bron van Techzine lezen waarin staat dat werknemers meer behoefte hebben aan technologie op kantoor? Klik dan hier.